Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

17 Decembrie 2010
Vizualizari: 1079
Comentează add

Aşa numitele magazine de vise din Bucureşti nu vor mai putea funcţiona în apropierea şcolilor, a căminelor, a bisericilor sau a spitalelor.

Norme noi împotriva magazinelor de "vise" din Bucureşti

cristina-ghioca

Magazinele din Capitală care vând produse halucinogene la o distanţă mai mică de 1,5 kilometri de şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări vor fi interzise, au decis, vineri, consilierii municipali.

Măsurile vor fi puse în aplicare de direcţiile de specialitate din aparatul primarului general şi de Administraţia Străzilor.

Proiectul a fost iniţiat după ce Inspectoratul Şcolar al Capitalei a sesizat Poliţia, Prefectura şi Jandarmeria că în apropierea a 39 de şcoli sunt magazine care vând substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor.

Decizia a fost luată după ce mai mai mulţi elevi ai unui liceu au fost sancţionaţi pentru consum de droguril legale.

Magazinele care comercializează aceste produse în apropierea şcolilor au fost deja interzise în sectoarele 1, 2 şi 6, în urma unor decizii ale consilierilor locali.

La începutul anului, Guvernul a emis o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost interzisă comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.
  

După apariţia ordonanţe însă,  sute de tineri au continuat să ajungă la spital în stare gravă, în urma consumului de produse procurate de la magazine specializate sau de pe internet.

În aceste condiţii, medicii şi inspectoratele şcolare au solicitat închiderea magazinelor care comercializează astfel de produse. 
 


Etichete produse etnobotanicemagazine viseeleviordonanţădroguri legale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live