Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

18 Octombrie 2020
Vizualizari: 279
Comentează add

Normalizare a relaţiilor diplomatice din Israel şi Bahrain

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: Captură Google Maps

Astăzi, la Manama, reprezentanții statului Israel și ai Regatului Bahrain semnează documentul pentru normalizarea deplină a relațiilor diplomatice dintre cele două țări.
 
Marți este așteptată în Israel prima delegație oficială din Emiratele Arabe Unite, după semnarea Acordului de pace, la Washington, în luna septembrie.
 
Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - O delegație oficială israeliană, condusă de consilierul pentru securitate națională, Meir Ben Shabbat, s-a deplasat astăzi în Bahrain, pentru o serie de întâlniri și semnarea documentelor, inclusiv stabilirea relațiilor diplomatice depline.
 
Împreună cu delegația israeliană este și o delegație americană, condusă de secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin,  însoțit de reprezentantul special pentru negocieri internaționale Avi Berkowitz și ambasadorul David Friedman.
 
Este primul zbor direct al companiei israeliene El Al de la Aeroportul Ben Gurion la Manama. Washingtonul a avut un rol esențial de intermediere în normalizarea relațiilor dintre statul Israel și Regatul Bahrain, ca parte a Acordului Abraham, semnat luna trecută la Casa Albă. Astăzi, în cadrul întâlnirilor bilaterale de la Manama, vor fi semnate acorduri în domeniile comunicații, sănătate, agricultură și turism.
 
Se va discuta reglementarea acordării vizelor, inclusiv pentru călătorii turistice în Bahrain și, respectiv, Israel. Delegația israeliană va reveni la Ierusalim, iar delegația americană se va deplasa la Abu Dhabi.
 
Marți este așteptată sosirea primei delegații oficiale din Emiratele Arabe Unite în Israel. 
 
(PH)
 

Etichete IsraelBahrainrelatii diplomaticenormalizare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live