Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 406
Comentează add

Vladimir Putin a dat vina pe Europa pentru criza energetică, afirmând că, după o iarnă rece, europenii nu şi-au făcut rezerve suficiente de gaze naturale.

Nord Stream 2 ar putea relaxa criza gazelor naturale din UE, spune V. Putin

sergiu-stet

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin.         Foto: Arhivă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a respins acuzaţiile că ar folosi energia pe post de armă politică, pe fondul creşterii accelerate a preţurilor la gaze naturale şi electricitate.
 
Vorbind la Moscova în cadrul unui form pe tema energiei, Vladimir Putin a declarat că deficitul energetic cu care se confruntă Europa este generat de ceea ce a numit "erorile sistemice din cadrul sistemului energetic european".
 
Conform BBC, preşedintele Putin a dat vina pe Europa pentru criza energetică, afirmând că, după o iarnă rece, europenii nu şi-au făcut rezerve suficiente de gaze naturale. Liderul de la Kremlin a mai spus că este sigur 100% că noul gazoduct pe care îl construieşte Rusia, Nord Stream 2, care aşteaptă aprobarea finală din partea autorităţilor de reglementare ale Uniunii Europene, va relaxa criza gazelor naturale din UE.
 
Susţinătorii proiectului Nord Stream 2 insistă că noul gazoduct va livra mult mai eficient gaze naturale mai ieftine, dar criticii susţin că Nord Stream 2, care va ocoli Ucraina, este un proiect politic şi ar putea face UE mult mai dependentă de energia livrată de Rusia. 

Etichete Vladimir Putingaze naturaleNord Stream 2

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live