Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

28 Iulie 2015
Vizualizari: 1003
Comentează add

Aproximativ 10 % din numărul total al magistraţilor protestează faţă de modificările pe care CSM le propune pentru intrarea şi promovarea în magistratură.

Noile reguli promovate de CSM, contestate de magistraţi

cristina-dumitrescu

Foto: facebook.com/csm. 

Mai mult de 600 de judecători şi procurori din România - reprezentând aproximativ 10 % din numărul total al magistraţilor, protestează faţă de modificările pe care Consiliul Superior al Magistraturii le propune pentru intrarea şi promovarea în magistratură. 

Ce îi nemulţumeşte pe magistraţi şi cum răspunde acestor nemulţumiri Consiliul Superior al Magistraturii?  

Magistraţii nu sunt de acord cu schimbarea Legii şi eliminarea examenului de intrare şi promovare în Magistratură. 

Ei nu vor să fie reintrodusă numirea directă în funcţia de judecător sau procuror a magistraţilor asistenţi şi a avocaţilor cu vechime de cel puţin 18 ani exclusiv pe bază de interviu şi nici cu reintroducerea prevederii privind numirea foştilor magistraţi cu vechime de minimum 10 ani în funcţii vacante de acelaşi grad cu cele unde au funcţionat. 

Cei peste 600 de magistraţi atrag atenţia că propunerile vor determina grave consecinţe asupra sistemului judiciar. 

O poziţie asemănătoare o are şi Uniunea Naţională a Judecătorilor, care dezaprobă propunerile CSM privind posibilitatea de a deveni magistrat fără examen, ci doar pe baza unui simplu interviu. 

În replică, CSM susţine că modificările la Legea privind statutul magistraţilor au fost transmise, încă din 2012, şi ulterior în martie 2015, spre consultare tuturor instanţelor şi parchetelor din ţară şi că va continua să le trimită magistraţilor din România şi amendamentele rezultate din şedinţa din 21 iulie şi care nu au făcut obiectul consultării anterioare.


Etichete judecătoriprocuroriConsiliul Superior al Magistraturiimagistraţieliminarea examenului de intrare şi promovare în MagistraturăCSM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live