Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 407
Comentează add

Consiliul European urmează să încheie negocierile privind noile regulamente europene pentru migranți.

Noile regulamente europene pentru emigranți

carmen-gavrila

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Consiliul European urmează să încheie, anul acesta, negocierile privind noile regulamente europene pentru migranți.

Potrivit redactorului nostru Carmen Gavrilă, înalți oficiali europeni au avut astăzi o nouă dezbatere asupra acestor documente, propuse de Comisia Europeană ca parte dintr-un nou pact european pentru politica de migrație și azil.

Reporter: Carmen Gavrilă - Noul pact stabilește proceduri îmbunătățite și mai rapide în cadrul Sistemului de azil și migrație și propune un echilibru între principiul de împărțire a responsabilității și cel de solidaritate. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen: Propunem şi modalităţi mai bune pentru a beneficia de pe urma migrației legale. Săptămâna viitoare, Comisia va prezenta un plan de acțiune, de integrare și incluziune pentru 2021-2027. O soluție pentru migrație, care să mulțumească în întregime pe toată lumea, nu există, dar trebuie să abordăm împreună chestiunea și să găsim compromisuri. Trebuie să depășim diferențele de poziție și să nu rămânem blocați.

Reporter: Comisia și Parlamentul doresc introducerea unei proceduri integrate la frontieră care include, pentru prima dată, o verificare premergătoare intrării care presupune stabilirea identității tuturor persoanelor care trec fără permisiune frontierele externe ale Uniunii, sau care au fost debarcate în urma unor acțiuni de căutare și salvare. Această procedură va presupune de asemenea controale medicale și de securitate, prelevarea amprentelor digitale și înregistrarea în viitoarea bază de date Eurodac. Prevederile care se referă la verificarea migranților sau refugiaților, la intrarea în Uniune, este menită să satisfacă cererile unor state membre, îngrijorate de posibile acțiuni teroriste.


Etichete (ph)regulamentemigranti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live