Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

3 Iulie 2020
Vizualizari: 507
Comentează add

Noile criterii pentru exceptarea de la autoizolare

mihaela-enache

 

Autorităţile au anunţat modificarea criteriilor în baza cărora cei care vin în ţară pot fi exceptaţi de la obligaţia de a intra în autoizolare sau în carantină timp de 14 zile.
 
Dacă până în prezent regula era ca în ţara de provenienţă media ultimelor 14 zile să nu fie mai mare de cinci cazuri la un milion de locuitori, noul calcul se face în raport cu situaţia din România.
 
Criteriul de bază stabilit de autorităţi ţine cont de recomandările Consiliului Uniunii Europene şi de cele ale specialiştilor în gestionarea bolilor înalt contagioase, informează Grupul de Comunicare Strategică.
 
Concret, condiţia pentru ca o persoană care intră în România venind dintr-o ţară membră a Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European să nu fie obligată să intre în autoizolare sau în carantină este acum ca rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la suta de mii de locuitori a ţării respective, să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.
 
În baza noului criteriu, Institutul Naţional de Sănătate Publică stabileşte lista acestor ţări şi o supune aprobării Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni şi se publică pe site-ul www.insp.gov.ro. Cursele aeriene suspendate se reiau de la data includerii pe lista menţionată. Şi pentru ţările din afara Uniunii Europene şi a Spaţiului Economic European se va întocmi, săptămânal, o listă cu cele exceptate de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România.
 

Etichete carantinăautoizolare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live