Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

23 Martie 2015
Vizualizari: 866
Comentează add

Reuniunea va pune la punct ultimele detalii legale, înainte de şedinţa de miercuri a executivului în care cele două proiecte vor fi adoptate şi trimise apoi parlamentului.

Noile coduri-Fiscal şi de Procedură Fiscală, la guvern

angela-matei

Ședință de guvern. Foto: gov.ro.

Guvernul are programată astăzi o nouă şedinţă specială în care va pregăti adoptarea noilor coduri - Fiscal şi de Procedură Fiscală.

Reuniunea va pune la punct ultimele detalii legale, înainte de şedinţa de miercuri a executivului în care cele două proiecte vor fi adoptate şi trimise apoi parlamentului.

Noile legi îşi propun să accelezere creşterea economică prin reducerea fiscalităţii.

Codul Fiscal prevede, între altele, scăderea TVA de la 24% la 20% începând cu 2016, eliminarea accizelor la ţiţeiul din producţia internă sau oferă primarilor posibilitatea să majoreze impozitele locale.

Codul de Procedură Fiscală mai are nevoie doar de avizul Ministerului Justiţiei, care se da întotdeauna la final, în timp ce la Codul Fiscal s-au luat în calcul joi ultimele amendamente, iar astăzi se aşteaptă avizele tuturor ministereleor.

Premierul Victor Ponta a precizat că eventualele omisiuni mai pot fi corectate în parlament.

"Se pot depune amendamente atât la Senat, cât şi la Cameră, că practic sunt trei luni de dezbatere în parlament. După aceea, vor fi şase luni în care se obişnuiesc toţi contribuabilii cu prevederile, pentru că va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016", a spus Victor Ponta.

Din opoziţie, liberalii cer însă o dezbatere mai apmplă. Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că, după un de aplicare a măsurilor de relaxare fiscală, deficitul ar ajunge la 2,6% din PIB.

"Este extrem de important ca acest cod să păstreze macroechilibrele bugetare şi în acest moment, aşa cum este formulat le pune în pericol, dovadă reacţiile care au venit şi de la Comisia Europeană şi de la FMI şi din mediul de afaceri şi din mediul academic cu privire la lipsa de sustenabilitate", a spus Cătălin Predoiu.

În schimb, şeful executivului spune că noul Cod Fiscal va reuşi să stimuleze şi mai mult investiţiile şi mediul de afaceri prin reducerea taxelor, iar gradul ce competitivitate în raport cu statele din regiune va creşte.


Etichete GuvernCod Fiscalministerul justitieiVictor PontaPNLCatalin Predoiuministere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live