Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 750
Comentează add

Noile cărţi de identitate vor fi şi carduri de sănătate

-

Ministrul de interne, Ion Marcel Vela. Foto: Agerpres

Proiectele legislative privind cartea electronică de identitate, respectiv, reglementarea circulaţiei trotinetelor electrice pe drumurile publice au fost cele două teme ale conferinţei de presă susţinută de ministrul de Interne Marcel Vela.

Acesta a precizat că noile cărţi de identitate vor fi în acelaşi timp şi carduri de sănătate şi că există şi o categorie de astfel de documente fără CIP, dar cu un grad ridicat de securitate.

Marcel Vela: Documentele electronice de identificare vin cu elemente suplimentare de securitate. Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate prin înscrierea în cip a unui certificat digital care va fi emis de către Ministerul Afacerilor Interne și care va permite titularului să se autentifice în platforma informatică de asigurări de sănătate. Se crează posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărți de identitate simple pentru cei care nu doresc, din orice motiv, o carte electronică. Această carte de identitate simplă nu va conține un cip ori date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Dar aș dori să atenționez că acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosit, începând cu anul viitor, pentru a ieși din țară.


Etichete carte de identitateMarcel Vela

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live