Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Iunie 2022
Vizualizari: 221
Comentează add

Oficiali din Ucraina spun că nu vor folosi armele pentru a ataca Federaţia Rusă, însă Ucraina nu consideră Crimeea drept teritoriu rus.

Noile arme din SUA "vor ajuta Ucraina să revendice teritoriile ocupate"

sergiu-stet

        Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk, Ucraina.        Foto: Sergiu Şteţ.

Armele din Statele Unite vor ajuta Ucraina să recucerească teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv Crimeea şi Donbas, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, într-un interviu acordat CNN.
 
"Vom elibera toate teritoriile noastre, toate, inclusiv Crimeea", a spus Reznikov. "Crimeea este un obiectiv strategic pentru Ucraina, pentru că este teritoriu ucrainean." "Dar vom merge pas cu pas", a adăugat ministrul apărării.
 
El a spus că primul pas ar fi stabilizarea situaţiei din teren, pentru a împiedica noi pierderi în faţa forţelor ruse. A doua etapă - a spus Reznikov - este să împingem forţele ruse înapoi către poziţiile lor de dinaintea invaziei din 24 februarie. Abia în a treia etapă - a precizat ministrul pentru CNN - vor exista discuţii cu partenerii Ucrainei cu privire la "modalităţile de a elibera teritorii, inclusiv Crimeea", a spus Reznikov.
 
Oficiali din Ucraina spun că nu vor folosi armele pentru a ataca Federaţia Rusă, însă Ucraina nu consideră Crimeea drept teritoriu rus. Întrebat dacă tentativele de a recuceri Crimeea pe cale militară ar provoca şi mai mult Rusia - ce consideră Crimeea parte a Federaţiei Ruse - Reznikov a spus că acesta nu este un considerent.
 
"Nu contează. Pentru că ei [ruşii] vor vedea acest lucru în Herson, îl vor vedea în Zaporijjia, îl vor vedea, de asemenea, în Mariupol ... dar acestea sunt pământuri ucrainene, iar Crimeea este, de asemenea, pământ ucrainean, orice s-ar întâmpla", a declarat ministrul ucrainean al apărării pentru CNN. 

Etichete CrimeeaDonbasOleksi Reznikovarme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live