Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2015
Vizualizari: 1308
Comentează add

Un proiect de lege care aduce modificări Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind fondul de mediu este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

Noi taxe pentru deşeurile electrice şi electronice

radiojurnal

Foto: Arhiva/CapturaVideo. 

Firmele care comercializează echipamente electrice şi electronice, dar şi cele care colectează astfel de deşeuri ar putea să plătească 20 de lei pe kilogram pentru diferenţa dintre cota anuală de colectare şi cantitatea efectivă colectată.

Proiectul de lege care aduce modificări Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind fondul de mediu este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

Documentul mai prevede şi o contribuţie de 5 lei pe kilogramul de baterii şi acumulatori portabili, datorată de operatorii care introduc pe piaţa naţională astfel de mărfuri, dar şi de cei care colectează deşeurile.

Suma se va plăti pentru diferenţa dintre cantitatea de deşeuri corespunzătoare obligaţiilor anuale şi cantitatea efectivă colectată.

Studiile arată că în prezent România este printre ultimele ţări din Uniunea Europeană la reciclarea deşeurilor electronice. 


Etichete taxedeşeuri electrice şi electronicebateriicolectarefondul de mediuUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live