Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2021
Vizualizari: 71
Comentează add

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană și-au dat acordul pentru impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

radiojurnal

Foto arhivă

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană și-au dat luni acordul pentru impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, mai exact asupra unor persoane responsabile pentru arestarea și anchetara opozantului rus Aleksei Navalnîi, acțiuni catalogate drept ilegale de către curtea Europeană a Drepturilor Omului.


Reporter: Carmen Gavrilă - "A fost o întâlnire foarte intensă, unul dintre cele mai intense consilii vreodată - a spus înaltul reprezentant Josep Borrell, la finalul reuniunii, dar fără să precizeze din cauza cărui subiect. În legătură cu Rusia, Borrell a explicat că toate statele membre consideră că trebuie stabilit un mod de a trăi cu un vecin care a ales să se poarte ca un dușman, că Rusia alunecă tot mai mult spre autoritarism și se îndepărtează de Uniune. Așa că miniștrii au stabilit trei principii în relația cu Rusia.


Josep Borrell: "Vom riposta când Rusia încalcă legislația internaţională și drepturile omului, vom restricționa Rusia când încearcă, inclusiv prin dezinformare și atacuri cibernetice, să își crească presiunea asupra noastră și, în al treilea rând, vom dialoga cu Rusia atunci când apar subiecte de interes pentru noi."


Reporter: Mai mulți miniștri de externe, între care cel român, au cerut elaborarea unei noi strategii în relația Uniunii cu Rusia. În ce privește acordul nuclear cu Iranul, înaltul reprezentant Josep Borrell s-a arătat foarte optimist după discuția miniștrilor europeni cu secretarul american de stat Antony Blinken și a anunțat că, în următoarele zile sau săptămâni, vor exista rezultate concrete legat de revigorarea acordului nuclear din care fostul președinte Donald Trump a scos Statele Unite."

Rusia a calificat noile sancțiuni europene drept ilegitime și adoptate sub un pretext inventat.

Potrivit corespondentului RRA la Moscova, Ministerul rus de Externe susține că politica de presiune a Uniunii Europene și-a demonstrat de-a lungul anilor totala inconsistența.


Etichete UECE(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live