Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 566
Comentează add

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că noile sancţiuni vor lovi în "inima aparatului de securitate al Iranului".

Noi sancţiuni împotriva Iranului au fost anunțate de SUA

sergiu-stet

 Secretarul de stat american, Mike Pompeo. Foto: Arhivă/ Agerpres

Washingtonul a anunţat noi sancţiuni ale Statelor Unite împotriva Iranului, ca răspuns la atacurile cu rachete al Iranului ce au vizat două baze militare din Irak, în care sunt găzduite forţe americane.

Conform BBC, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că noile sancţiuni vor lovi în "inima aparatului de securitate al Iranului". Washingtonul a numit opt persoane, pentru presupusa implicare în fapte de terorism, iar noile măsuri impun şi mai multe restricţii asupra sectorului de construcţii, industria prelucrătoare, a textilelor şi a mineritului.

Într-un comunicat, preşedintele Donald Trump afirmă că va autoriza şi sancţiuni secundare puternice, împotriva unor terțe părţi şi instituţii financiare străine, care au sprijinit Iranul în sustragerea de la sancţiuni. Economia Iranului este, deja, afectată semnificativ de sancţiuni, iar acestea au contribuit, uneori, şi la tulburări civile.


Etichete SUAIransancțiunieconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live