Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

31 Iulie 2020
Vizualizari: 410
Comentează add

În această după-amiază, premierul Boris Johnson a anunţat că mai multe măsuri de relaxare, ce urmau să fie aplicate, vor fi anulate.

Noi restricţii pentru nordul Angliei #Covid-19

aura-neag-londra

Buckingham Palace, Londra. Foto: Arhivă/ Bogdan Nicolae

Guvernul britanic a impus, înainte de miezul nopţii trecute, o serie de noi restricţii pentru nordul Angliei, care intră în vigoare astăzi şi afectează 4 milioane de oameni.

În această după-amiază, premierul Boris Johnson a anunţat că mai multe măsuri de relaxare, ce urmau să fie aplicate, vor fi anulate.

Ambele decizii sunt generate de o creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus în Anglia.

Începând de astăzi, persoane din familii diferite nu mai au voie să se întâlnească în spaţii închise în mai multe zone din nordul Angliei.

Este vorba de Lancashire, Yorkshire şi zona metropolitană a oraşului Manchester, al treilea ca mărime din Anglia.

Măsura a fost anunţată cu trei ore înainte de a intra în vigoare, de ministrul sănătăţii pe contul său de Twitter, Matt Hancock.


Matt Hancock: Luăm această decizie cu inima grea, dar, din păcate, este necesară, pentru că am văzut că întâlnir în interior ale persoanelor din familii diferite, care nu respectă distanţarea socială, contribuie la creşterea numărului de infecţii cu coronavirus.


Reporter: Săptămâna trecută, numărul infecţiilor noi pe zi în Anglia era, în medie, de 2.800, acum au ajuns la 4.200. Primul-ministru Boris Johnson a anunţat că din această cauză măsurile de relaxare ce erau plănuite să intre în vigoare în perioada următoare sunt amânate.


Boris Johnson: Astăzi, din păcate, amânăm aceste măsuri cel puţin 2 săptămâni.


Reporter: Măsurile se aplică doar în Anglia, celelalte trei naţiuni care formează Regatul Unit - Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord - au decis să nu urmeze strategia Guvernului Central de la Londra şi au un calendar propriu de măsuri, ce sunt puse în aplicare la nivel local.

(RS)


Etichete angliacoronavirusmarea britanieboris johnson(RS)nordul anglieirestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live