Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SMART BOX Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

7 Septembrie 2015
Vizualizari: 3178
Comentează add

Compania de drumuri anunță lucrări de durată pe drumuri intens circulate.

Noi restricții pe DN7 Valea Oltului și pe DN66 Defileul Jiului

alex-lancuzov

Viaductul Carligu Mic de pe Valea Oltului. Foto: Arhiva.

Închiderea tronsonului de Autostradă dintre Săliște și Cunța care se aplică de astăzi nu va fi singura restricție de circulație pe principala rută de tranzit din România.

Potrivit CNADNR, de săptămâna viitoare încep lucrările de consolidare la viaductul Cârligul Mic de pe DN 7 Valea Oltului iar până la jumătatea lunii noiembrie la kilometrul 200 traficul se va desfășura cu dificultate pe o singură bandă în ambele direcții.

Viaductul Cârligul Mic cu o lungime de 635 de metri a fost construit în 1983 odată cu lucrările de îndiguire pe Olt iar reparațiile se vor executa sub circulație numai pe timpul zilei, se arată în proiectul tehnic.

CNADNR anticipează că acest șantier va duce la formarea de coloane destul de mari situație în care traficul va fi dirijat și ,,la paletă”.

Transportatorii spun că acest șantier va duce la un timp mai mare de deplasare pe o rută foarte aglomerată și solicită Companiei de Autostrăzi și Drumuri să permită circulația pe tronsoanele unde banda suplimentară de pe DN 7 este deja construită.

Radu Dinescu Secretar General Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri explică pentru RRA: "Ar putea să dea în folosință segmentele de drum finalizate care necesită doar marcajele verticale și orizontale, situație în care practic ar compensa timpul de așteptare la trecerea peste acel viaduct prin creșterea fluenței pe segmentele unde sunt construite trei benzi." 

Însă reparațiile acestui viaduct nu se vor finaliza anul acesta ci vor fi reluate din 15 martie 2016 spun constructorii.

Se inchide circulatia intre Bumbesti Jiu si Petrosani

Tot din 15 septembrie se aplică noi restricții de circulație și pe DN 66 Defileul Jiului. La solicitarea constructorilor care efectuează lucrări de modernizare CNADNR a aprobat ÎNCHIDEREA circulației între Bumbești Jiu și Petroșani de luni până vineri între orele 09 00 – 18 00 și în zilele de sâmbătă de la ora 09 00 la ora 16 00 fără pauză.

Modernizarea DN 66 Târgu Jiu –Petroșani se derulează cu fonduri europene iar pe tronsonul Bumbești Jiu –mănăstirea Lainici va fi turnat stratul final de asfalt în timp ce pe tronsonul spre Petroșani sunt montate patru semafoare și vor începe lucrările pentru consolidarea versanților.

Practic, pe un carosabil îngust (6 -7 metri) montarea unor utilaje specifice cum ar fi macaralele nu ar mai lăsa spațiu suficient și pentru trecerea mașinilor, explică drumarii.

Restricția va fi menținută până la jumătatea lunii noiembrie iar rutele ocolitoare recomandate sunt Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea - DN 7 pe Valea Oltului- Sebeș -Hateg și Petroșani sau Târgu Jiu- Drobeta Turnu Severin- DN 6 Caransebeș - DN 68 Hateg- Petroșani, ocolul fiind de peste 200 de kilometri pentru ambele rute ocolitoare. 


Etichete DN7 Valea OltuluiDN66 Defileul JiuluireparatiiCNDANRtrafic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live