Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Martie 2020
Vizualizari: 444
Comentează add

Autoritățile din capitala Rusiei impun noi restricții, după o creștere accentuată a numărului de contaminări cu noul coronavirus.

Noi restricții la Moscova #Covid-19

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.        Foto: Arhivă.

Autoritățile din capitala Rusiei impun noi restricții, după o creștere accentuată a numărului de contaminări cu noul coronavirus.

Deși nu a luat măsuri de consemnare la domiciliu a populației, președintele Putin i-a îndemnat pe oameni să stea acasă, a decretat o săptămână liberă și amânat referendumul din 22 aprilie pentru reforma Constituției.

În ultimele 24 de ore în Rusia a fost confirmat un număr record de 182 de cazurilor de coronavirus, din care 136 la Moscova.

Numărul total a ajuns la 840, la Moscova 546. Ieri sau înregistrat primele decese, doi pacienți, în vârstă de 88 și 73 de ani.

De astăzi la Moscova persoanele în vârstă de peste 65 de ani și bolnavii cronici au obligația să nu părăsească domiciliul.

Cu începere de mâine, până pe 5 aprilie, în capitala Rusiei se închid majoritatea magazinelor, toate localurile de alimentație publică, exceptând cele cu livrare la domiciliu, unitățile de prestări servicii și parcurile publice.

Vor continua să funcționeze magazinele care vând produse alimentare și nealimentare de primă necesitate, farmaciile, benzinăriile, serviciile de transport și cele pentru populație în domeniul bancar, al asigurărilor, telecomunicațiilor, utilităților, precum și cele funerare.

De mâine Rusia suspendă toată legături aeriene internaționale de călători, cu excepția curselor pentru evacuarea propriilor ce cetățeni.

Prin decretul președintelui Vladimir Putin, săptămâna viitoare a fost declarată în Rusia nelucrătoare, cu plata integrală a salariilor.

(RS)


Etichete rusiamoscova,covid-19coronavirusrestrictiipacienti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live