Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

4 Septembrie 2020
Vizualizari: 545
Comentează add

Numărul mare de cazuri de COVID-19 a determinat autoritățile spaniole să impună noi restricții în regiunea Madridului

Noi restricții în regiunea Madridului. Nu se dansează la nunți #Covid-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

Numărul mare de cazuri de COVID-19 a determinat autoritățile spaniole să impună noi restricții în regiunea Madridului; între acestea sunt reducerea capacității în spațiile închise și restrângerea numărului de persoane la maximum 10 la reuniunile publice și private. Măsurile vor intra în vigoare luni, 7 septembrie, şi vor fi revizuite o dată la 15 zile.

Reducerea numărului maxim la 10 persoane care pot sta într-un grup, limitarea accesului în spațiile închise, la înmormântări și ceremonii religioase și pregătirea unor hoteluri pentru bolnavii care trebuie să stea în carantină și nu au posibilitatea să se izoleze - sunt câteva măsuri anunțate de guvernul regiunii Madrid.

Obiectivul este reducerea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Acestea au crescut în ultimele două săptămâni în mod îngrijorător, regiunea înregistrând zilnic peste 1.000 de îmbolnăviri.

De luni, autoritățile interzic și dansul la nunți, invitații fiind obligați să șadă la masă pe tot parcursul petrecerii, iar localurile pot fi ocupate în proporție de numai 60%.

Sunt interzise în continuare spectacolele cu tauri sau alte evenimente care presupun aglomerație de persoane și se pregătește cumpărarea a două milioane de teste rapide.

Autoritățile regionale au spus că pandemia este controlată și dacă în cele mai dificile momente din primăvară erau internați zilnic peste 1.600 de pacienți, acum numărul acestora este de aproximativ 250.

(RS)


Etichete spaniamadridcoronavirusrestrictii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live