Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 Martie 2021
Vizualizari: 199
Comentează add

Italia aplică de luni mai multe restricții regionale de combatere a pandemiei, în vreme ce guvernul se pregătește să anunțe planuri de măsuri pentru o lună.

Noi restricții în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Foto: Arhiva, Elena Postelnicu/ RRA

Italia aplică de luni mai multe restricții regionale de combatere a pandemiei, în vreme ce guvernul se pregătește să anunțe planuri de măsuri pentru o lună, care include și perioada sărbătorilor pascale. Elena Postelnicul transmite de la Roma.
 
Reporter: De astăzi, regiunile Lombardia, Marche şi Piemonte trec în zona portocalie, în care se află deja şi Abruzzo, Toscana, Campania, Emilia-Romagna, Umbria şi provinciile autonome Trento şi Bolzano, iar în zona roşie Basilicata şi Molise, care vor fi practic total izolate.
 
Insula Sardinia, în schimb, devine albă, singura regiune care în prezent înregistrează un număr mic de infectări. Autoritaţile din insulă intenţionează să elimine din restricţii gradual, întâi cu deschiderea restaurantelor și a barurilor și pe parcursul serii, apoi cu reluarea celorlalte activități. Cu toate acestea, purtarea măștilor de protecție și respectarea distanței de siguranță între persoane nu vor fi excluse încă, nici măcar în aer liber.
 
Există însă trei localități din provincia Sassari din Sardinia declarate zone roșii, pentru 10 zile Bono și San Teodoro, iar până la 5 martie, micuţa insulă La Maddalena.
 
De astăzi, potrivit autorităților regionale, se închid școlile în Campania, Basilicata și Abruzzo, în vreme ce în Liguria, care tocmai a trecut la zona galbenă, rămân izolate San Remo, Ventimiglia și alte câteva localități din apropiere, închise în special din cauza Festivalului de muzică uşoară San Remo, care va începe mâine și se va încheia sâmbătă.
 
(PH)
 

Etichete Italiarestrictii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live