Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2020
Vizualizari: 772
Comentează add

Noi restricţii în Israel #Covid-19

radiojurnal

Foto: Captură Google Maps

Realizator: Cristina Dumitrescu - Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se aproprie de 23 de milioane de infectări și 800.000 de decese, potrivit datelor Universității de Medicină Johns Hopkins. Un sfert dn numărul de cazuri, peste 5,6 milioane, au fost înregistrate în Statele Unite, care au și 175.000 de decese cauzate de COVID-19.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară, cu mai mult de 3,5 milioane de infectări și 113.000 de decese.

Rata de răspândire a coronavirusului continuă să crească în Europa, unde Germania a depășit în ultimele 24 de ore 2.000 de infectări, un număr care nu mai fusese atins de la afârșitul lunii aprilie, în timp ce Ucraina a anunțat un nou record zilnic.

Rusia a depășit 950.000 de cazuri, iar, în Asia, Coreea de Sud a înăsprit regulile de distanțare în contextul în care în ultima perioadă au apărut mai multe focare de coronavirus.

Şi în Israel, un alt stat care, la fel ca şi Coreea de Sud, a făcut faţă bine în prima perioadă a pandemiei, situaţia s-a înrăutăţit şi autorităţile iau în calcul noi restricţii, după cum transmite corespondentul RRA Dragoş Ciocîrlan.


Reporter: De la începutul pandemiei, în Israel au fost confirmate peste 100.000 de infectări cu noul coronavirus şi s-au înregistrat peste 800 de decese. În prezent, sunt 390 de bolnavi în stare gravă. Săptămâna viitoare va fi convocată Comisia Ministerială pentru Coronavirus.

Vor fi luate decizii pentru o serie de restricţii şi închideri parţiale menite să oprească răspândirea.

Directorul Programului Naţional pentru Combaterea Coronavirusului, profesorul Ronni Gamzu, a prezentat deja miniştrilor două planuri care includ restricţii şi inchideri parţiale în luna septembrie, în perioada sărbătorilor evreieşti Roş Haşana, Yom Kippur şi Sucot.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că guvernul face eforturi pentru a evita o închidere totală la nivel naţional. Există 15 zone roşii, cu un număr mare de cazuri raportate de Ministerul Sănătăţii.

(RS)


Etichete coronavirusisraelpandemie(RS)

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live