Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

19 Septembrie 2020
Vizualizari: 335
Comentează add

De luni, la Madrid și în alte opt localități din regiunea acestuia intră în vigoare o serie de măsuri de distanțare.

Noi restricții impuse în Spania, în contextul pandemiei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

În tot mai multe țări, inclusiv în Europa, se înregistrează o tendință de creștere a numărului de cazuri, iar guvernele au început să impună din nou restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Este și cazul Spaniei, unde de luni la Madrid și în alte opt localități din regiunea acestuia intră în vigoare o serie de măsuri de distanțare.

Noile restricții presupun în primul rând interzicerea intrării și ieșirii în și din zonele afectate, cu excepția mersului la locul de muncă, la medic, la școală sau pentru cazuri de forță majoră.

De asemenea, numărul maxim de persoane permis într-o reuniune publică sau privată scade de la 10 la 6 și se recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare.

Se suspendă activitățile în parcuri și grădinile publice. Barurile și restaurantele trebuie să închidă la ora 22:00, iar capacitatea se reduce la 50%.

În aceste zone, numărul cazurilor înregistrate în ultimele două săptămâni a depășit 1.000 la fiecare 100.000 de locuitori și pentru a cunoaște și a stăpâni situația liderul Guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat că se vor realiza un milion de teste pe parcursul săptămânii viitoare.

Doamna Ayuso a mai precizat că se dorește evitarea cu orice preț a stării de urgență, a încetării tuturor activităților și a distrugerii economiei regionale.

30,4 milioane de persoane din întreaga lume au fost infectate cu noul coronavirus și 950.000 au fost ucise de COVID-19, potrivit ultimelor date centralizate de Universitate americană de Medicină Johns Hopkins. Mai mult de 20% din cazuri - 6,7 milioane - au fost înregistrate în Statele Unite, iar peste 198.000 de americani și au pierdut viața. A doua cea mai afectată țară este India, cu 5,2 milioane de cazuri și 84.000 de decese, în timp ce Brazilia se apropie de 4 milioane și jumătate de infectări și 136.000 de morți. 


Etichete (ii)spaniapandemiemasuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live