Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI. Recensământ 2022 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2017
Vizualizari: 2287
Comentează add

Pescuitul de tip catch&release sau altfel spus "prinde şi eliberează" ar putea fi implementat şi în Delta Dunării, de anul viitor.

Noi reguli pentru pescuitul sportiv în Delta Dunării

radiojurnal

   Foto: Arhivă/Irinel Călin.

Un amendament la ordinul de prohibiţie pentru anul 2018, formulat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prevede ca plafonul de 5 kilograme de peşte pentru pescarii sportivi să fie eliminat la speciile de somn, crap, ştiucă şi şalău.

Altfel spus, pescuitul sportiv în Delta Dunării va fi permis doar după modelul "prinde şi eliberează".  Are amănunte, de la Tulcea, Irinel Călin.

Reporter: Pescuitul de tip catch&release sau altfel spus "prinde şi eliberează" va fi implementat şi în Delta Dunării, de anul viitor, dacă un amendament al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va fi inclus în ordinul de prohibiţie pentru anul 2018. Guvernatorul Deltei Dunării, Mălin Muşetescu:

Mălin Muşetescu: Pescuitul recreativ trebuie să fie şi la noi ca în alte ţări, mai ales la speciile valoroase, şi sportiv, şi economic, să meargă pe catch&release. Speciile sunt doi răpitori puri sânge, ştiucă şi şalău, crap care e eminamente paşnic, şi somn.

Reporter: Numai săptămâna trecută Corpul Unic de Control a aplicat amenzi în valoare de 4.000 de lei pescarilor sportivi, pentru peşte capturat sub dimensiunea legală. De altfel, cantitatea de peşte extrasă zilnic de pescarii sportivi din Delta Dunării se estimează a fi de câteva tone, cu mult mai mult decât cota alocată pescuitului familial pentru localnicii Deltei.

Mălin Muşetescu: Pescuitul familial este permis exact ca şi până acum, deci localnicii au dreptul să oprească cinci kilograme pe zi.

Reporter: A mai declarat guvernatorul Deltei Dunării. Un alt mendament propus de Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pentru ordinul de prohibiţie de anul viitor se referă la o singură perioadă de prohibiţie la specia ştiucă, respectiv doar în februarie-martie.


Etichete Delta Dunăriipescuitnoi reguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live