Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 143
Comentează add

Pacienţii asimptomatici sau cu simptome ușoare care nu necesită internare se pot izola la domiciliu sau la locația declarată.

Noi reguli pentru pacienții depistați pozitiv cu Covid-19

florin-lepadatu

Traseul pacientului depistat pozitiv la noul coronavirus este reglementat printr-un ordin al ministrului sănătății.

Astfel, cei depistați pozitiv la testarea SARS-CoV-2 au obligația să anunțe medicul de familie despre starea lor de sănătate, iar acesta trebuie să-i monitorizeze și să ia legătura cu Direcția de Sănătate Publică.


Reporter: Adriana Turea: Pacienţii asimptomatici sau cu simptome ușoare care nu necesită internare se pot izola la domiciliu sau la locația declarată.

Pacienții simptomatici cu factori de risc la recomandarea medicului de familie sau la solicitarea lor şi cu acordul acestora, vor fi transportați prin intermediul serviciilor de ambulanță la spitalele care îngrijesc pacienți covid. În aceste unități medicale vor fi evaluați clinic prin teste de laborator și dacă se consideră necesar li se va face o examinare radiologică pulmonară sau examen computer tomografic.

Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe vor fi internați cu acordul lor în spitalele de fază unu sau doi care au în structură secție de terapie intensivă sau în spitale suport în cazul în care spitalele de fază unu sau doi nu au secție de terapie intensivă, perioada de internare fiind stabilită de medicul curant.

Pacienții care prezintă sechele post-COVID-19 după externare vor fi monitorizați în continuare, atât de medicul de familie, cât și în servicii de specialitate, cu controale regulate ale funcțiilor pulmonare, cardiace, computer tomografie, teste de mers și alte investigații considerate necesare de medicul curant.

După 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19 la reintrarea în colectivitate nu este necesar avizul epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru SARS-CoV-2.


Etichete coronabirusnelu tataru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live