Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2020
Vizualizari: 324
Comentează add

Se intră în linie dreptă pentru pregătirea alegerilor locale de peste o sătămână, primul scrutin din România în condiţii de pandemie.

Noi reguli la alegerile locale din 27 septembrie

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Se intră în linie dreptă pentru pregătirea alegerilor locale de peste o sătămână, primul scrutin din România în condiţii de pandemie.

Guvernul urmează să decidă mâine câte zile sunt necesare pentru pregătirea şi dezinfectarea spaţiilor din şcoli, înainte şi după votul de duminica viitoare.

Însă indiferent de numărul acestor zile, cursurile nu se vor mai suspenda, ca în alţi ani şi se vor face online, spune primul ministru.

Continuă şi pregătirea sistemului informatic, iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale îi va instrui săptămâna viitoare pe operatorii de tablete desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă să monitorizeze prezenţa la urne şi prevenirea votului ilegal.

Este pentru prima dată când alegătorii îşi vor introduce singuri cartea de identitate în cititorul tabletei pentru identificare. Aceasta este una dintre noile măsuri ce vor fi luate în secţii pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.


Etichete (ii)regulialegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live