Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICĂ Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Onel

13 August 2014
Vizualizari: 2289
Comentează add

Modificările propuse de primăria Alexandria vizează aspecte privind spaţiile pentru cetăţeni, circulaţia bicicletelor sau prezenţa animalelor în locurile publice.

Noi reguli de convieţuire socială, în Alexandria

dana-onel

Foto: Arhivă.

Primăria Alexandria urmează să facă schimbări importante la regulamentul de convieţuire socială în oraş.

Modificările ar putea fi adoptate de consiliul local săptămâna viitoare şi vizează aspecte privind spaţiile pentru cetăţeni, circulaţia bicicletelor sau prezenţa animalelor în locurile publice.

Primele propuneri s-au făcut în cadrul unei dezbateri care a avut loc astăzi.

Sunt vizaţi în primul rând proprietarii de câini de companie care nu vor mai putea să îşi plimbe animalele în parcurile din centrul oraşului, ci doar în Parcul Pădurea Vedea şi mai ales vor fi obligaţi să aibă pungi şi mătură pentru strângerea dejecţiilor, spune viceprimarul municipiului, Ionuţ Neacşu.

"Plimbarea pe domeniul public, alei, trotuare sau în alte locuri decât cele special amenajate a câinilor fără ca proprietarii acestora să dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice. Prin materialele necesare păstrării curăţeniei se înţelege fie ca proprietarul să aibă asupra sa mătură, făraş, pungă de unică folosinţă, fie pungă şi mănuşi de unică folosinţă" a spus Ionuţ Neacşu.

Nici bicicliştii care au mai mult de zece ani şi nu sunt însoţiţi de părinţi nu vor mai avea voie să se plimbe pe centrul oraşului şi în parcuri.

Se interzice de asemenea circulaţia pe străzile Dunării şi Bucureşti în intervalul orar 22-06 a scuterelor, motocicletelor şi a mopedelor.

Nerespectarea noilor reguli va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenzi de la 25 până la 2500 de lei.

Amenzile vor fi aplicate de către poliţiştii locali. 


Etichete ştiri sudTeleormanAlexandriareguliamenzicirculaţieIonuţ Neacşu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live