Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

31 Decembrie 2010
Vizualizari: 2540
Comentează add

Prima zi a anului 2011 aduce o serie de majorări asupra taxei de poluare auto, a accizelor la benzina fără plumb şi la motorină, dar şi modificări în ceea ce priveşte legislaţia referitoare la concediul maternal.

Noi reglementări şi schimbări fiscale de la 1 ianuarie 2011

paul-poterasi

Prima zi a anului 2011 aduce o serie de modificări care îi vor afecta mai mult sau mai puţin pe toţi români.

De la 1 ianuarie 2011, taxa de poluare auto va creşte în medie, cu 45-50%, în funcţie de vechime şi puterea maşinii.

Modificările taxei auto prevăd aplicarea acesteia de la 1 ianuarie 2011 şi pentru maşinile Euro 5.

Tot de la 1 ianuarie 2011 accizele la benzina fără plumb şi motorină vor fi majorate cu peste 3 la sută.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2011, orice act de vânzare-cumpărare sau închiriere încheiat pentru clădirile de locuit trebuie să fie însoţit de un certificat energetic, eliberat în prealabil de auditori acreditaţi.

În ceea ce priveşte microîntreprinderile, acestea au posibilitatea ca de la 1 ianuarie 2011 să opteze între plata impozitului de 16 la sută din profit şi o taxă de 3 la sută din venituri.

Acest sistem de impozitare se va aplica firmelor care au 1-9 angajaţi şi au obţinut în anul anterior un venit de pînă la 100.000 de euro.

Prima zi a anului 2010 aduce modificări şi în ceea ce priveşte durata concediului maternal şi valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Astfel parinţii pot alege între două pachete de măsuri privind durata concediului maternal şi cuantumul indemnizaţiei acordate pentru creşterea şi îngrijirea copilului, conform unei hotărâri de guvern adoptate la 8 decembrie 2010.

Noua formulă de acordare a indemnizaţiei se aplică pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2011.

Pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor fi incluşi de la 1 ianuarie 2011 în baza contribuabililor la fondul asigurărilor de sănătate.

Tot din prima zi a anului 2011 contribuabilii vor putea depune o declaraţie fiscală unică, pentru contribuţiile de asigurări sociale şi impozit pe venit, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În ceea ce îi priveşte pe angajatori aceştia trebuie să depună în format electronic statele de plată şi contractele de muncă la Inspecţia Muncii, începând din luna ianuarie 2011, conform unei ordonanţe de urgenţă a guvernului.

Angajatorii vor mai putea depune până la finalul lunii ianuarie 2011 ştatele de plată şi contractele de muncă referitoare la luna decembrie 2010, în forma clasică.


Etichete taxa autoaccizeconcediu maternalpensionarirevoluţionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live