Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

10 Mai 2016
Vizualizari: 1119
Comentează add

Eurodeputaţii solicită Comisiei Europene o propunere nouă pentru contracararea politicilor de dumping practicate de China.

Noi propuneri de contracarare a "politicilor chinezești de dumping"

cerasela-radulescu

China nu este o economie de piaţă, potrivit criteriilor europene, susţin eurodeputaţii într-o dezbatere desfăşurată marţi la Strasbourg. Aceasta s-a concentrat pe modul în care UE ar trebui să contracareze competiţia neloială a Beijingului după protocolul de aderare a Chinei la Organizaţia Mondială a Comerţului din decembrie 2001. Acesta prevede recunoaşterea, după trecerea a 15 ani, a statutului de economie de piaţă pentru China, în ceea ce priveşte modalităţile de stabilirea unor măsuri antidumping de către toţi partenerii membri în organizaţie.

Cei mai mulţi europarlamentari au remarcat în faţa reprezentanţilor Consiliului şi Comisiei Europaene modul în care China subvenţionează companiile sale şi le oferă preţuri mici la export, preţuri ce nu sunt determinate de cerere şi ofertă, potrivit principiilor economiei de piaţă.

Eurodeputaţii au subliniat că surplusul de producţie determină preţuri mici la export, mai ales în domeniul comercializării oţelului, afectând astfel această industrie în Europa, unde mulţi lucrători în domeniu şi-au pierdut locurile de muncă.

Vytenis Andriukaitis, comisar european: Este de necontestat faptul că China nu este o economie de piaţă sub criteriul respectării standardelor şi ştim că aceasta este problema. Lucrăm la găsirea unei soluţii, nu este uşor.

În mod clar, instrumentele noastre de apărare a pieţei comerţului trebuie să fie eficiente, indiferent de anumite principii pe care le-a avut în vedere protocolul semnat de China cu Organizaţia Mondiala a Comerţului.

Eurodeputaţii au solicitat Comisiei Europene să vină rapid cu o propunere nouă pentru a contracara politicile de dumping, adică de practicare a unor preţuri mai mici de către China pe piaţa europeană. Joi va fi votată o rezoluţie în acest sens în Parlamentul European.


Etichete Vytenis Andriukaitischinadumping

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live