Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

2 Mai 2013
Vizualizari: 1604
Comentează add

Ministerul de profil de la Bucureşti doreşte, împreună cu mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii, punerea în aplicare a unui astfel de plan naţional de acţiune.

Noi programe pentru tineret finanţate din fonduri europene

oana-rusu

Ministrul tineretului şi sportului, Nicolae Bănicioiu. Foto: Arhivă Agerpres.

Tineretul are nevoie de fonduri europene pentru programe care să-i fie adresate. 

Din păcate, statul nu-i poate oferi singur bugetul necesar accederii la cultură, practicării unui sport, formării profesionale şi menţinerii sănătăţii.

Ministerul de profil de la Bucureşti doreşte, împreună cu mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii, punerea în aplicare a unui astfel de plan naţional de acţiune. 

"România are mare nevoie de această strategie pentru tineret, în condiţiile în care ne este solicitată de mulţi ani, iar din 2014 vor exista noi programe finanţate din fonduri europene", a declarat ministrul tineretului şi sportului, Nicolae Bănicioiu.

"De opt ani de zile, ne tot presează cei de la Bruxelles, să avem o astfel de strategie. Discutăm cu oricine are orice fel de sugestie şi le integrăm, evident, în strategia noastră", spune ministrul tineretului, Nicolae Bănicioiu.

"Planul naţional de acţiune pentru tineret" se axează pe patru piloni: cultură şi educaţie nonformală; participare şi voluntariat; muncă şi anteprenoriat; sănătate şi sport.

"În acest moment, nu există şanse egale la practicarea sportului", este de părere secretarul de stat în ministerul de resort, Carmen Tocală.  

"Sportul generează anternori tineri, care, la acest moment, funcţionează în cluburile publice, dar, evident, segementul privat înseamnă foarte mult", e de părere Carmen Tocală.

Trebuie sprijinite în special incubatoarele de afaceri din industriile creative, cum ar fi cea a filmului.   

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Patronatelor Tinerilor Întreprinzători din România, Florin Jianu spune că "îşi propune ca în aceste incubatoare de afaceri, în următorii zece ani de zile, să avem cel puţin un premiant de Oscar".  

Strategia în domeniul tineretului va fi prezentată cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, din 12 august.


Etichete Nicolae Bănicioiuministerul tineretului şi sportuluifonduri europeneCarmen TocalăFlorin Jianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live