Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

9 Februarie 2021
Vizualizari: 127
Comentează add

La centrele de vaccinare anti-COVID din județul Galați se fac acum doar dozele de rapel produse de Pfizer.

Noi probleme la centrele de vaccinare anti-COVID din județul Galați

maria-mandita-galati

Foto: Maria Măndiță

Întârzierile la livrarea serurilor ridică noi probleme. La centrele de vaccinare anti-COVID din județul Galați se fac acum doar dozele de rapel produse de Pfizer.

Vaccinul de la Moderna s-a terminat încă de sâmbătă, astfel că toate persoanele programate să se imunizeze cu prima doză au fost anunțate să nu se prezinte. Situația s-ar putea remedia după-amiază, când este așteptat de la Constanța un nou transport cu doze, însă deocamdată nu se cunoaște numărul flacoanelor trimise.


Reporter: Maria Măndiță - Doar patru centre de vaccinare din totalul de opt organizate la nivelul județului Galați funcționează și doar pentru administrarea rapelului.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, autoritățile au decis efectuarea doar a rapelului și nu și a primei imunizări tocmai pentru a fi sigure că există doze suficiente de vaccin Pfizer pentru persoanele care deja au primit prima doză din acest tip de vaccin.

Prima sincopă în administrarea vaccinului anti-COVID s-a înregistrat miercurea trecută, când transportul de la Constanța la Galați a primelor doze de vaccin Moderna a întârziat cu o zi, motiv pentru care toate persoanele programate pe 4 februarie s-au prezentat la vaccinare a doua zi.


Situația actuală este provocată și de numărul de doze insuficiente față de necesarul estimat. Astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică, săptămâna trecută de la Centrul Regional de Vaccinare din Constanța au fost trimise la Galați doar 500 de doze Moderna, faţă de 700 solicitate.


Etichete vaccinaregalaticentrecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live