Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Martie 2017
Vizualizari: 845
Comentează add

Firmele nu vor mai putea fi amendate de Fisc sau de alte instituţii cu atribuţii de control după prima constatare a unei fapte ce constituie contravenţie, potrivit proiectului.

Noi prevederi ale proiectului Legii prevenţiei

radiojurnal

   

Firmele nu vor mai putea fi amendate de Fisc sau de alte instituţii cu atribuţii de control după prima constatare a unei fapte ce constituie contravenţie, potrivit proiectului Legii prevenţiei.

Sub incidenţa noului act normativ nu intră abaterile cu un grad de pericol ridicat, ce pot afecta sănătatea şi securitatea populaţiei, cum ar fi produse alimentare alterate sau munca la negru - a precizat săptămâna trecută, ministrul pentru mediul de afaceri, Alexandru Petrescu.

Actul normativ,  care va fi pus în dezbatere publică săptămâna viitoare, prevede că orice patron găsit cu nereguli va avea la dispoziţie 7 zile lucrătoare pentru a-şi îndrepta problemele.

Noile prevederi vizează prevenirea infracţiunilor economice în detrimentul pedepsirii antreprenorilor, spune secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Cristian Dima:

Cristian Dima: "Legea prevenţiei creează cadrul ca antreprenorii să nu mai fie terorizaţi de gândul unui control.

"Forma pe care o avem în prezent ar fi să existe un proces verbal de avertisment care nu se trece în cazierul fiscal şi nici nu aduce prejudicii importante agentului economic, se înregistrează în registrul unic de control şi dacă nu se conformează, atunci, sigur că următoarea dată când ar persista în contravenţie pot fi aplicabile sancţiunile".

După ce legea prevenţiei va fi adoptată, pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri va exista un portal de unde agenţii economici vor putea afla tematica verificărilor pe care instituţiile de control le vor face.


Etichete legea preventieiproiectfirmefiscsecretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de AfaceriCristian Dima

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live