Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

28 Noiembrie 2016

Despre avantajele ei ne vorbeşte Ştefan Nicolae, preşedintele Federaţiei AGROSTAR.

Noi oportunităţi de asociere oferite fermierilor europeni Noi oportunităţi de asociere oferite fermierilor europeni - Conține audio

george-nuta

Atragerea fondurilor europene a reprezentat şi reprezintă o provocare.

Fermierii din România, deşi au mare nevoie de bani pentru creşterea producţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, nu reuşesc să folosească întreaga sumă de bani pusă la dispoziţie de Uniunea Europeană. Una dintre probleme, cunoscută, dar nerezolvată de ani de zile, este asocierea.

AUDIO: Europa verde.

Despre avantajele ei ne vorbeşte Ştefan Nicolae, preşedintele Federaţiei AGROSTAR.

Ştefan Nicolae: Ca să putem să devenim competitivi pe piaţă şi să avem un preţ corect la materia primă care o vindem, lapte, legume, fructe, carne, noi trebuie să ne asociem. Dacă rămânem în zona individualismului consecvent, al nostru, al producătorului român, şi nu mă refer la zona de producţie, mă refer la zona de procesare şi de vânzare, noi trebuie să constituim cooperative sau asociaţii puternice care să aibă structură de procesare. Mă refer la fabrici de lapte, abatoare, să facem fabrici de conserve, să facem o bursă a legumelor, deci să fim un partener serios, adică să avem o putere de negociere pe piaţă, pentru că suntem la mâna celor care - ne place sau nu ne place - sunt mai organizaţi decât noi.

Reporter: Ce legătură putem face între asociere, fonduri europene, investiţii şi implicarea Federaţiei AGROSTAR în sprijinirea fermierilor cu specialişti avizaţi?

Ştefan Nicolae: Sunt nişte oportunităţi, sunt nişte riscuri ca în orice business, dar trebuie să ne organizăm, să vindem produsele noastre tradiţionale. Telemeaua noastră ce are? De ce trebuie să iau lapte din Ucraina, Polonia când pot să iau fonduri europene? Le oferim consultanţă gratuită membrilor noştri, le facem proiecte, dar să intrăm cu şanse egale într-un război de recâştigare a pieţei.


Etichete euranet pluscomisia europeanăuniunea europeanăNoi oportunităţi de asociere oferite fermierilor europeni

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live