Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Februarie 2020
Vizualizari: 637
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru funcţia de premier.

"Noi nu ne dorim să blocăm România"

florin-lepadatu

  Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, pentru funcţia de prim-ministru.

În debutul declaraţiei sale, şeful statului a prezentat motivele pentru care au fost necesare noi consultări la Palatul Cotroceni şi a subliniat că PNL a constituit un guvern care a încercat să repare greşelile guvernării precedente, însă PSD s-a opus reformelor promovate.

El a adăugat că, pentru a debloca rapid situaţia creată, a convocat consultări şi a desemnat un prim-ministru, dar că social-democraţii au început să tergiverseze procedurile în Parlament, iar Ludovic Orban, premierul desemnat, a fost nevoit să îşi depună mandatul.

Klaus Iohannis: "Noi nu ne dorim să blocăm România, noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor.

După consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare, pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic.

Aşadar, astăzi, am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper într-un timp scurt, în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare."

Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunţat Administraţia Prezidenţială, relatează Rador.


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live