Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 287
Comentează add

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 29,3 milioane de infectări şi 929.000 de decese, potrivit Universităţii americane de medicină Johns Hopkins.

Noi măsuri luate în Franţa, în urma creşterii cazurilor de COVID-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 29,3 milioane de infectări şi 929.000 de decese, potrivit Universităţii americane de medicină Johns Hopkins.

Statele Unite au peste 6 milioane şi jumătate de infectări şi 194.000 de decese, iar India, a doua cea mai afectată ţară, a depăşit 4,9 milioane de infectări.

Situaţia se agravează şi în Europa. În Franţa, de pildă, una dintre ţările cele mai afectate în primăvară, creşterea semnificativă a numărului de cazuri a determinat autorităţile să înăsprească, în zonele afectate, măsurile luate pentru a încetini răspândirea virusului. 

La Bordeaux și Marsilia, precum și în câteva zeci de localități din jurul acestor metropole, au intrat în vigoare, de astăzi, o serie de restricții pentru a împiedica propagarea virusului, după ce aceste zone s-au aflat, în ultimele zile, în capul listei cu cele mai multe contaminări.

Evenimentele culturale sau sportive în aer liber sunt permise cu participarea unui public de cel mult 1.000 de persoane, față de 5.000, cât este voie în restul țării, respectându-se, desigur, distanțarea fizică.

Evenimentele private și adunările de persoane în parcuri, pe plajă sau pe malurile râului sunt limitate la 10 persoane, masca devine obligatorie și în exterior, pe tot parcursul zilei sunt limitate vizitele în centrele de îngrijire a vârstnicilor, restaurantele și barurile închid mai devreme, toate evenimentele culturale pentru Zilele Europene ale Patrimoniului, de la sfârșitul săptămânii, au fost anulate.

Măsuri similare au fost adoptate și pentru Departamentele Nord și Pas de Calais. Chiar dacă situația nu pune încă presiune pe spitale, majoritatea celor depistați pozitiv fiind asimptomatici, autoritățile franceze vor să evite, cu orice preț, repetarea crizei din martie-aprilie.

Premierul Jean Castex le-a dat libertate prefecților să acționeze local și să impună măsuri de blocare a răspândirii virusului, subliniind că viața socială, economică și culturală nu trebuie oprită.


Etichete (ii)frantabilantcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live