Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA! Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

11 August 2020
Vizualizari: 230
Comentează add

Alarmante de trendul ascendent al numărului de cazuri pozitive guvernul și autoritățile sanitare elene au luat noi măsuri respective pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

Noi măsuri luate de Grecia din cauza pandemiei de COVID-19

michaela-lambrinidou

Foto EPA/ORESTIS PANAGIOTOU.

Grecia a decretat ieri închiderea pe timpul nopții a barurilor și restaurantelor în unele dintre principalele sale destinații turistice, după înregistrarea a numeroase cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Zonele în care restaurantele și barurile au fost închise, începând de la miezul nopţii până la 7:00 dimineața, includ insulele turistice: Mykonos, Santorini, Corfu, Rhodos și Creta, iar din 16 august un maximum de 750 de persoane vor avea voie să intre zilnică în Grecia venind din Albania. De la Atena Michaela Lambrinidou are cele mai noi informații.


Reporter: Alarmante de trendul ascendent al numărului de cazuri pozitive guvernul și autoritățile sanitare elene au luat noi măsuri respective pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

Astfel, a 85-a ediţie a Târgului Internaţional de la Salonic, ce  urmă să fie inaugurată la 5 septembrie, a fost anulată.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, are totuşi programată o vizită în  cadrul căreia, în prezenţa unui număr restrând de reprezentanți ai instituțiilor economice și financiare a Greciei, va rosti un discurs şi va prezenta liniile directoare ale politicii economice a guvernului său pentru următoarele 12 luni.


În conformiate cu informațiile comunicate public de către autoritățile sanitare elene și după evaluarea situaţie epidemiologice s-a luat hotărârea ca începând cu data de 17 august, vizitatorii care vor intra în Grecia cu zboruri din Suedia, Cehia, Belgia, Spania și Olanda să prezinte obligatoriu un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maxim 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Măsura va fi valabilă și pentru vizitatorii din Malta, dar începând cu miercuri 12 august.


Tot la 17 august, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID va fi obligatoriu pentru toți vizitatorii ce vor intra pe cale rutieră, măsură fiind valabilă și pentru cetățenii grecii străinii posesori ai unui permis de ședere Grecia, şi cetățenii grecii cu domiciliul în străinătate. Testul trebuie efectuat în țara de origine și nu în Grecia.

Pentru punctul de frontieră /Krystallopigi/, la granița dintre Albania și Grecia, s-a stabilit un plafon zilnic de trecere de 750 de persoane. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 16 august. De asemenea, se suspendă toate evenimentele publice la care participanții ar fi stat în picioare, respectiv festivaluri, concerte în aer liber.


În perioada 11-23 august, ca urmare a sarcinii epidemiologice se interzice funcționarea barurilor, teraselor, restaurantelor și tavernelor între orele 24 și 7 dimineața a zilei următoare, în următoarele regiuni ale Greciei: insula Creta, Macedonia Răsăriteană, /.../ Halkidiki, şi insulele: Kythira, Paros, Santorini, Mykonos, Zakynthos, Kos şi Antiparos.


De astăzi, purtatul măştii este obligatoriu şi în biserici, şi nu numai în spaţiile închise, iar la recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Greciei se va interzice participarea credincioşilor la toate litaniile pentru următorul interval de timp, chiar şi în ziua de 15 august, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului.


Etichete greciacoronavirus(RS)

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live