Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

13 Noiembrie 2015
Vizualizari: 462
Comentează add

Marian-Jean Marinescu, membru în Parlamentul European, invitat al rubricii Europa verde.

Noi măsuri împotriva poluării aerului Noi măsuri împotriva poluării aerului - Conține audio

george-nuta

Preocupările Uniunii Europene pentru a preveni poluarea, pentru a face economie de combustibil, pentru a face o viaţă mai curată, sunt abordate de un specialist la nivelul Uniunii Europene.

Este vorba de domnul Marian-Jean Marinescu, membru în Parlamentul European, şi să-l rugăm să ne spună ce anume a întreprins domnia sa, pentru că a fost raportor pe această temă.

Audio: Europa verde. Euranet Plus.

Marian-Jean Marinescu: Anul acesta voi începe activitatea la rapoarte de descărcare de buget pentru întreprinderile mixte europene. Sunt şapte la număr, joint undertakings şi parteneriate privat-public, şi câteva dintre au legătură, bineînţeles, şi cu mediul. Prima, “Cer curat”, care se ocupă de cercetare în domeniul combustibililor pentru aviaţie şi al motoarelor pentru aviaţie, pentru a micşora poluarea făcută de acest mijloc de transport. Cam 13% din emisiile de CO2 sunt datorate acestui mod de transport care, în schimb, este extraordinar de necesar pentru dezvoltarea economică a Europei. Anul acesta am fost raportorul grupului popular pentru aceste întreprinderi mixte şi am început deja discuţiile cu conducerea pentru că e vorba de bani publici.

Reporter: Sume importante, am înţeles.

Maria-Jean Marinescu: Sunt implicaţi bani publici, de exemplu, la un patent trebuie să existe şi o parte care nu trebuie să aibă profit pentru că s-au utilizat bani publici.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesMarian-Jean Marinescuparlamentul Europeanpoluare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live