Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

2 Iunie 2020
Vizualizari: 178
Comentează add

După măsurile de relaxare, care intră în vigoare de astăzi, puţine activităţi mai rămân limitate sau restricţionate, însă sunt impuse condiţii stricte de siguranţă sanitară.

Noi măsuri de relaxare în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Francezii îşi reiau treptat viaţa de dinainte de epidemie. După măsurile de relaxare, care intră în vigoare de astăzi, puţine activităţi mai rămân limitate sau restricţionate, însă sunt impuse condiţii stricte de siguranţă sanitară.

Reporter: Pentru 84% dintre francezi, astăzi este ziua cea mai așteptată, potrivit unui sondaj de opinie, pentru că se redeschid restaurantele și cafenelele. În ultimele zile, totul a fost dezinfectat și amenajat, în conformitate cu noile măsuri sanitare. Cu pierderi majore acumulate în două luni și jumătate de pauză, această industrie, foarte dezvoltată în Franța, considerată parte a patrimoniului național nu va putea reporni cu motoarele turate la maximum. Restaurantele și cafenelele vor primi mai puțini clienți, pentru a putea respecta distanța de 1 metru între mese. La Paris, unde se vor deschide deocamdată doar terasele, primăria le-a permis să ocupe mai mult spaţiu din trotuar, acolo unde este posibil, fără să plătească taxe în plus, facilitate acordată până în septembrie. Nu doar în capitală s-au luat astfel de măsuri. În unele orașe, primarii au decis închiderea circulației pe unele străzi cu multe restaurante și prelungirea teraselor pe carosabil. de vineri seara și până duminică, un sprijin foarte bine primit de profesioniștii din sector, iar guvernul a anunțat că va dubla în curând valoarea tichetelor de masă, de la 19 la 38 de euro pe zi și va permite folosirea acestora și în weekend, pentru a-i încuraja pe salariați să ia masa la restaurant. Rămân deocamdată închise cluburile de noapte și discotecile. Tot de astăzi este redată integral libertatea de circulație pe întreg teritoriul Franței. Este permis din nou accesul fără restricții pe plaje și pe malul lacurilor, se redeschid hotelurile și campingurile, sălile de sport și piscinele, parcurile de distracții, muzeele mari, iar sălile de teatru și de concerte se pregătesc și ele să își reia reprezentațiile. De asemenea, învățământul preuniversitar este restabilit și el în întregime, o dată cu revenirea în bănci a elevilor de liceu. Este acceptat în continuare principiul voluntariatului, fiind menținute lecțiile online pentru cei care se tem să revină la școală.#HUN/dsirbu

 

Etichete (ii)frantarelaxare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live