Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

30 Mai 2020
Vizualizari: 411
Comentează add

Astfel, de luni se redeschid terasele în aer liber, plajele, se reiau transporturile și competițiile sportive.

Noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie

catalina-cretu

De la 1 iunie intră în vigoare noile măsuri de relaxare anunțate de autorități. Aceste măsuri sunt incluse într-un act normativ publicat aseară în "Monitorul Oficial". Astfel, de luni se redeschid terasele în aer liber, plajele, se reiau transporturile și competițiile sportive. 

De la 1 iunie vom putea ieși din localitate fără declarație pe proprie răspundere. Potrivit măsurilor anunțate de autorități, deplasările între localități se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei. De luni se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiții: o distanță de cel puțin 2 metri între mese și cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Se reiau transporturile rutiere și feroviare, însă anumite curse aeriene rămân suspendate. Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și vor sta la 2 metri unul de celălalt. 

De la 1 iunie se vor putea organiza și spectacole de tip drive-in, cu condiția ca ocupanții unei mașini să fie membrii aceleași familii. Vor fi reluate competițile sportive, fără spectatori, în aer liber, cu excepția sporturilor de contact. Mall-urile nu vor fi redeschise de la 1 iunie, nici sălile de fitness și piscinele. Școlile rămân închise până la sfârșitul anului școlar, cu excepția pregătirii examenelor pentru elevii din clasele terminale. Măștile de protecție sunt obligatorii în spații închise, la fel ca și până acum.


Etichete (ii)relaxare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live