Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

4 Iunie 2020
Vizualizari: 618
Comentează add

Noi măsuri de relansare economică și de folosire a fondurilor europene pentru păstrarea locurilor de muncă ar urma să fie pe agenda ședinței de guvern de astăzi.

Noi măsuri de relansare economică

petruta-obrejan

Foto. gov.ro.

Noi măsuri de relansare economică și de folosire a fondurilor europene pentru păstrarea locurilor de muncă ar urma să fie pe agenda ședinței de guvern de astăzi.

În atenție se va afla programul de susținere a marilor companii, iar membrii cabinetului ar urma să discute și despre proiectul de abilitare a guvernului pentru emiterea de ordonanțe în perioada vacanței parlamentare.

Cel mai probabil astăzi miniștrii vor discuta proiectul prin care marile companii vor putea primi sprijin din partea statului printr-o schemă de ajutor.

Proiectul a fost deja discutat, în urmă cu două săptămâni, în guvern, și este realizat, spunea ministrul finanțelor, Florin Cîțu, după modelul programului IMM Invest.

Va fi practic un plafon de maximum opt miliarde de lei și se vor putea califica acele companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro.

Statul va garanta până la 80% din credit, pe o perioadă de șase ani. Sunt avute în vedere creditele de lucru și cele pentru investiții.

Și Ministerul Fondurilor Europene ar putea aduce pe agenda discuțiilor un proiect de ordonanță de urgență pentru includerea unor programe naționale în finanțarea europeană ca răspuns la COVID-19, dar și măsuri de eficientizare a utilizării banilor europeni în scopul combaterii virusului amintit.

S-ar putea discuta totodată și un proiect de act normativ, de această dată propus de Ministerul Muncii, prin care se vine în sprijinul familiilor și persoanelor cu probleme, ar fi vorba de un ajutor de urgență de peste 500 de mii de lei pentru 184 de familii.

În ședința de la ora 17:00 se va discuta și proiectul de lege ce permite executivului să emită ordonanțe în acele domenii care nu fac obiectul legilor organice, practic din momentul încheierii sesiunii ordonare a parlamentului, până la reluarea lucrărilor într-o nouă sesiune.

Este vorba de domenii foarte importante, cum ar fi fondurile europene, agricultura, finanțele, comunicațiile, educația, afacerile interne și sănătatea. Practic, aceste ordonanțe emise de guvern, în perioada amintită, vor fi înaintate ulterior spre aprobare parlamentului.

(RS)


Etichete guvernrelansareeconomiecoronavirus(RS)immflorin citu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live