Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 307
Comentează add

Noi măsuri adoptate de Guvern privind organizarea alegerilor locale

petruta-obrejan

 Foto. gov.ro.

Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, începând de astăzi. Noile măsuri adoptate de executiv se referă la procesul de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie, între care permiterea mitingurilor electorale şi a demonstraţiilor în limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor de igienă.
 
Reporter: Cetățenii care se vor prezenta în data de 27 septembrie la urne trebuie să se dezinfecteze, atât la intrarea, cât și la ieșirea din secțiile de votare - spunea secretarul de stat Raed Arafat - și pentru puțin timp, aceștia își vor da jos masca, pentru a fi identificați.
 
Raed Arafat: Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic, bineînțeles, va fi instruit cum să o facă. Doar cei care au buletine vechi, din hârtie, că mai există care au astfel de buletine, atunci procesarea se va face manual, iar operatorul care procesează buletinul va dezinfecta mâinile înainte și după ce manipulează buletinul respectiv.
 
Reporter: În ceea ce privește urna mobilă, aceasta se va deplasa mai întâi la persoanele sănătoase, dar netransportabile, și apoi la cele aflate în izolare sau carantină.
 
(PH)

Etichete guvernalegeri localestarea de alerta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live