Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

24 Aprilie 2014
Vizualizari: 1225
Comentează add

Armata rusă a început noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară lansată de autorităţile de la Kiev împotriva separatiştilor rusofoni.

Noi manevre ale armatei ruse la graniţa cu Ucraina

alexandru-beleavski-moscova

Miliţii pro-ruse. Foto: captură youtube.

Armata rusă a început noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară lansată astăzi de autorităţile de la Kiev împotriva separatiştilor rusofoni din estul Ucrainei.

Anunţul a fost făcut de ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. 

Comentând acţiunile militarilor ucraineni în zona oraşului Slaviansk, în estul ţării, soldate cu morţi şi răniţi în rândul miliţiilor locale, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a avertizat din nou autoriăţile de la Kiev asupra consecinţelor folosirii forţei. 

"Dacă într-adevăr regimul de astăzi de la Kiev a început să folosească armata împotriva populaţiei în interiorul ţării, atunci fără nici o îndoială, aceasta este o crimă gravă împotriva propriului popor" a mai spus Preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin, care a făcut aceste declaraţii la Sankt Petersburg, în cadrul unui forum jurnalistic, a reafirmat că nu consideră legitime actualele autorităţi de la Kiev, subliniind că dacă operaţiunea militară din estul Ucrainei a intrat în faza sa acută, ea reprezintă o operaţiune de represiune, ceea ce în mod sigur va avea consceinţe pentru persoanele care au luat o asemenea decizie, ca şi asupra relaţiilor dintre statul rus şi cel ucrainean.

Rusia a fost nevoită să reacţioneze la aceste evoluţii, a declarat la rândul său ministrul apărării, Serghei Şoigu, conform căruia, începând de astăzi la graniţa cu Ucraina se desfăşoară exerciţii militare la nivel de batalion şi grupuri tactice.

Acestea, a spus el, reprezintă reacţia la concentrarea masivă de trupe ucrainene la graniţa cu Rusia şi începutul fazei active a operaţiunii militare din estul Ucrainei.


Etichete UcrainaKievministrul rus al apărăriiSerghei Şoigupreşedintele RusieiVladimir PutinSlavianskSankt PetersburgRusiaarmatămanevre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live