Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

16 August 2019
Vizualizari: 418
Comentează add

Autorităţile reamintesc faptul că pesta porcina africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major, întrucât nu există vaccin.

Noi focare de pestă porcină

maria-mandita-galati

Foto Agerpres

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aprobat Planurile de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere la apariţia pestei porcine africane în două gospodării din Frumuşiţa şi într-o gospodaăie din satul Brăneşti, comuna Vlădeşti.

Ca urmare a acestor confirmări, astăzi se va proceda la eutanasierea, preventivă, a porcilor din cele două localităţi, în total fiind vorba despre 497 de porci, din care 306 porci la Frumuşiţa şi 191 porci la Brăneşti.

Totodată, autorităţile au decis interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.

Autorităţile reamintesc faptul că pesta porcina africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major, întrucât nu există vaccin.


Etichete focaregalatipestaporcina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live