Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Octombrie 2013
Vizualizari: 1295
Comentează add

Elevii nu vor primi note la evaluări, rezultatele vor fi mai curând un instrument pentru autorităţi, care lucrează la noi programe, conţinut al manualelor şi planuri de învăţământ.

Noi evaluări la nivel naţional pentru elevi

radiojurnal

Foto: Arhivă.

20 decembrie şi 20 mai sunt datele limită până la care se pot susţine tezele în acest an şcolar.

Ministerul educaţiei a publicat pe pagina de internet calendarul care nu vine cu modificări importante.

În schimb, elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi părinţii lor aşteaptă cu emoţie noile evaluări la nivel naţional introduse în acest an: la matematică şi citire pentru clasa a II-a, matematică şi limba română pentru a IV-a, probe transdisciplinare pentru cei de clasa a VI-a, respectiv limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe.

Consilierul ministerial, Stelian Fedorca, spune că părinţii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că elevii nu vor primi note, iar rezultatele vor fi mai curând un instrument pentru autorităţi, care lucrează la noi programe, conţinut al manualelor şi planuri de învăţământ.

"A fost pilotat anul trecut acest sistem de evaluare în mai multe şcoli şi evaluarea este făcută pentru a avea informaţii foarte precise privind nivelul de pregătire al elevilor. Ce trebuie făcute pentru îmbunătăţirea calităţii, astfel încât în evaluările internaţionale să reuşim o poziţie mai bune, iar copiii să-şi cunoască necesarul de efort pe care să-l depună pentru un anumit stadiu, când se dau note, sunt nişte indicatori care se pune, în vederea implementării strategiei de modificare a curicculum-ului pentru ca viitoarele manuale şi programe şoclare să fie cât mai aproape de ceea ce au nevoie copiii", a spus consilierul ministerial. 

Consilierul ministerial Stelian Fedorca a mai spus că metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluărilor la nivel naţional este în curs de elaborare, iar modelele de subiecte vor putea fi găsite pe site-ul www.subiecte2014.edu.ro, ce va fi creat la începutul anului viitor.


Etichete tezeexameneministerul educaţieiStelian Fedorcacalendar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live