Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

5 Februarie 2018
Vizualizari: 655
Comentează add

Susţinătorii premierului de la Londra spun că Marea Britanie nu se va "preda" în lupta pentru un acord special care să-i ofere comerţ fără tarife şi control asupra imigraţiei.

Noi discuţii vizând condiţiile pentru BREXIT

radu-sarpe

 

Premierul britanic, Theresa May îl primeşte luni, 5 februarie, la Londra pe negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, cu o zi înaintea unei noi runde de negocieri privind condiţiile de ieşire a Marii Britanii din Uniune.

Potrivit corespondenţilor de presă, discuţiile se vor axa pe problemele perioadei de tranziţie care ar urma unui posibil acord de separare şi pe etapele de construire a unui nou parteneriat între părţi. Marea Britanie îşi va prezenta, de asemenea, ideile privind viitoarele aranjamente vamale şi de securitate.

France Presse notează că discuţiile au loc pe fondul bănuielilor euroscepticilor duri din partidul conservator de guvernământ, că premierul May ar accepta un adevărat statut de vasalitate după despărţirea de Uniunea Europeană.

Mai mulţi deputaţi conservatori s-au mobilizat însă în apărarea doamnei May, cu ministrul de Interne declarând pentru BBC că Marea Britanie nu se va "preda" în lupta pentru un acord special care să-i ofere comerţ fără tarife şi control asupra imigraţiei.


Etichete Theresa MayMichel Barnierbrexitpiaţa munciiuniune vamalăparteneriat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live