Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2017
Vizualizari: 1009
Comentează add

La întâlnirea de astăzi s-ar putea stabili acordarea unui spor de permanenţă de 40 de procente şi a unuia de 100% pentru munca prestată în zilele libere.

Noi discuţii între sindicatele poliţiştilor şi conducerea M. de Interne

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Ministrul de interne, Carmen Dan, va avea luni, 27 martie, o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliţie, pentru a stabili împreună acordarea unui spor de permanenţă de 40 de procente şi a unuia de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în sărbători legale.

Poliţiştii mai cer majorarea salariului cu 20% şi eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri. Negocierile începute sâmbătă, după protestul din stradă la care au participat câteva mii de angajaţi ai Ministerului de Interne, s-au încheiat fără un rezultat concret, a spus reprezentantul sindicaliştilor din Poliţie, Dumitru Coarnă.  

"Pentru majorarea salarială nu s-a pronunţat, a rămas în discuţie şi senzaţia mea este că nu se va admite, dar noi ne vom continua formele legale de protest până la îndeplinirea obiectivului. Nu cedăm niciun milimetru. Mai avem promisiuni de la ministrul muncii că joi - vineri o să ne înmâneze proiectul de lege unitare a salarizării. Dacă la 1 iulie 2017 această lege ar produce efecte ar elimina această stare de nemulţumire, dar noi nu avem această certitudine că legea va produce efecte de la la 1 iulie 2017 şi atunci sigur că aceste disfuncţii rămân adâncite şi noi rămânem într-un dezechilibru salarial faţă de ceilalţi din sistemul public", susţine reprezentantul sindicaliştilor din Poliţie, Dumitru Coarnă.

La negocierile de sâmbătă a participat şi ministrul consultării publice şi dialogului social, Gabriel Petrea, care a subliniat că discrepanţele din sistem vor fi soluţionate prin legea salarizării unitare.


Etichete Dumitru CoarnăCarmen Danpoliţiesporsalariubanivenit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live