Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 304
Comentează add

Premierul britanic, Theresa May, va susţine astăzi un discurs în Parlamentul de la Londra în care va prezenta strategia prin care speră să rezolve problema Brexitului.

Noi discuţii în Parlamentul Marii Britanii pe tema Brexit

dan-vasiliu

Premierul britanic, Theresa May, va susţine astăzi un discurs în Parlamentul de la Londra în care va prezenta strategia prin care speră să rezolve problema Brexitului.

După discuţiile avute ieri cu membrii cabinetului este de aşteptat ca premierul să propună soluţii pentru evitarea sau limitarea aşa-numitului 'backstop', care menţine Irlanda de Nord legată de regulile europene, fapt ce îi nemulţumeşte pe parlamentarii nord-irlandezi şi pe conservatorii care susţin Brexitul.

În discursul pe care-l va susţine astăzi în Parlament este de aşteptat ca Theresa May să nu propună un plan B detaliat, ci mai degrabă să prezinte paşii pe care intenţionează să-i facă în privinţa Brexitului.

După refuzul laburiştilor de a lua parte la discuţiile de săptămâna trecută, Downing Street va încerca să câştige sprijinul parlamentarilor nord-irlandezi şi pe cel al rebelilor conservatori. Intenţia este de a salva acordul de ieşire din UE care a fost respins, săptămâna trecută, de Parlament, prin propunerea unor variante de eliminare sau limitare a controversatului 'backstop', dar până acum nu au fost oferite detalii despre posibilele modificări care ar putea fi acceptate şi de Bruxelles.

Între timp, mai mulţi parlamentari intenţionează să propună un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va permite amânarea Brexitului dacă nu se va ajunge la un consens în privinţa acordului de ieşire din UE.

Noua lege i-ar oferi premierului timp doar până pe 26 februarie pentru a trece prin Parlament o înţelegere, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, Camera Comunelor va putea vota extinderea Articolului 50 pentru a preveni ieşirea din blocul comunitar fără nicio înţelegere.


Etichete Parlamentul Marii BritaniBrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live