Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

14 Septembrie 2020
Vizualizari: 568
Comentează add

În Belarus, zeci de mii de oameni au protestat ieri în orașe din întreaga țară cerând demisia președintelui Aleksandr Lukașenko.

Noi demonstrații la Minsk, Lukașenko se întâlnește cu Putin

arina-petrovici

Proteste în Minsk. Foto: Agerpres/EPA.

În Belarus, zeci de mii de oameni au protestat ieri în orașe din întreaga țară cerând demisia președintelui Aleksandr Lukașenko, după controversatele alegeri prezidențiale de luna trecută.

În timp ce comunitatea internațională face apel la încetarea violențelor și la dialog, Rusia își sporește sprijinul față de regimul de la Minsk.

Astăzi, președintele Vladimir Putin se va întâlni la Soci cu Aleksandr Lukașenko, pentru prima dată de la începutul crizei. Are detalii Arina Petrovici.

Reporter: 400 de protestatari au fost arestați ieri în timpul unei noi demonstrații antiguvernamentale de la Minsk. Opoziția, care a mobilizat în fiecare weekend de la alegerile din 9 august mai mult de 100.000 de oameni doar pe străzile capitalei Minsk, s-a confruntat din nou cu o desfășurare masivă a forțelor de securitate. Echipate cu blindate și cu tunuri de apă, mai ales în fața sediului președinției, unde manifestanții au încercat să pătrundă înainte de a fi blocați de poliție.

Raportorul special al ONU pentru Belarus, Anais Marin, avertizează că, dacă protestele se vor radicaliza, orice fel de provocare sau incident ar putea duce și la mai multă violență, existând riscul ca autoritățile să se pregătească pentru o baie de sânge. Uniunea Europeană și Statele Unite pregătesc noi sancțiuni la adresa regimului de la Minsk. În schimb, Rusia își intensifică sprijinul față de președintele Lukașenko, Vladimir Putin ajungând să promită o intervenție la fața locului dacă demonstrațiile ar urma să degenereze. Astăzi cei doi lideri se vor întâlni în Rusia pentru prima dată de la începutul crizei.


Etichete (ii)minskprotestelukasenkoputin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live