Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2209
Comentează add

Cazul îi vizează pe foştii membri ai Comisiei centrale pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP, care în 2011 ar fi supraevaluat un teren din Bucureşti.

Noi decizii ale instanţei supreme în dosarul "retrocedărilor"

radiojurnal

Crinuța Dumitrean la DNA. Foto: captură video.

Fosta preşedintă a Comisiei, Crinuţa Dumitrean, a primit marți mandat de arestare pentru 30 de zile pentru abuz în acest dosar.

De asemenea, Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, va fi cercetată sub control judiciar, după ce instanţa supremă a respins în cazul său propunerea DNA de arestare preventivă.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

În dosarul retrocedărilor, tot marți, la Camera Deputaţilor au ajuns solicitările procurorilor anticorupţiei de ridicare a imunităţii parlamentarilor Cătălin Florin Teodorescu (PDL) şi Marko Attila Gabor (UDMR), iar votul ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Toate aceste persoane au făcut parte în 2011 din Comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP, care a aprobat acordarea unei sume de bani mult mai mari decât cea reală drept despăgubire pentru un teren din Capitală.

În dosar a fost arestată şi fosta şefă a procurorilor de la Crimă Organizată şi Terorism, Alina Bica, pe atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membră a aceleiaşi comisii.

Prejudiciul a fost estimat la peste 62 de milioane de euro.


Etichete DNAANRPCrinuta DumitreanabuzserviciujudecatoriDIICOTAlina Bicaministerul justitieiprejudiciuOana Vasilescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live