Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

11 August 2019
Vizualizari: 1735
Comentează add

ROSATOM: Accidentul de joi din Rusia, când un motor de rachetă a explodat, în timpul testării, pe o platformă marină din nordul ţării, a avut un caracter nuclear.

Noi date despre accidentul cu caracter nuclear din Rusia

octavian-begu

Zona în care a avut loc explozia. Foto: captura google maps.

Accidentul de joi din Rusia, când un motor de rachetă a explodat, în timpul testării, pe o platformă marină din nordul ţării, a avut un caracter nuclear, a recunoscut agenţia nucleară rusă, Rosatom.

Cinci angajaţi ai agenţiei au fost ucişi, iar alţi trei  au ajuns în unităţi specializate, cu răni cu grade diferite de gravitate, inclusiv arsuri.

Câţiva angajaţi au fost aruncaţi de explozie în mare şi încă se caută supravieţuitori. Octavian Begu ne oferă mai multe informaţii:


Reporter: Rosatom a arătat că motorul de rachetă de o sursă de putere izotopică, fără să facă alte precizări nici în legătură cu creșterea nivelului de radiații în orașul Severodvinsk din apropierea locului exploziei.

Deși la Moscova Ministerul Apărării afirma inițial că în atmosferă nu au ajuns substanțe chimice periculoase și că nu a fost vorba de o contaminare radioactivă, autoritățile din orașul Severodvinsk au recunoscut o scurtă creștere a radiației și organizația Green Peace a prezentat date de la Ministerul pentru Situații de Urgență potrivit cărora nivelul de radioactivitate era de 20 de ori mai mare decât cel normal la circa 30 de km de locul testului.

Locuitorii din zonă au epuizat încă de vineri stocul de pastile de iod din farmacii pentru a reduce efectele expunerii la radiație după accident, a relatat presa regională, care mai spune că baza respectivă era folosită pentru testarea armelor, inclusiv rachete balistice și de croazieră utilizate de forțele navale ruse.

Autoritățile regiunii Arhanghelsk au subliniat că, după explozie, au fost nevoite să închidă pentru navigație o parte a unui Golf la Marea Albă.


Etichete pastile iodaccident nuclearrusiarachetarosatomcontaminaremoscovaministerul aparariiSeverodvinsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live