Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Luni, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 382
Comentează add

Prevederea este cuprinsă într-o propunere legislativă care va merge a Camera Deputaţilor după ce ieri a trecut de Senat, cu susţinerea tuturor grupurilor parlamentare.

Noi condiţii de pensionare a medicilor, aprobate de Senat

radiojurnal

Medicii se vor putea pensiona la 67 de ani, la cerere, în loc de 65.

Prevederea este cuprinsă într-o propunere legislativă care va merge a Camera Deputaţilor după ce ieri a trecut de Senat, cu susţinerea tuturor grupurilor parlamentare.

Senatorul PSD Ion Rotaru a susţinut în plen că noile prevederi vin să rezolve problema lipsei acute a medicilor, indiferent de specializare. 

Ion Rotaru: Nu va genera în nici un caz o presiune pe buget, ba dimpotrivă, va însemna un beneficiu în sensul în care oamenii rămân activi, vor avea şi contribuţii în continuare la sistemul de pensii şi sperăm să rezolvăm măcar parţial o problemă care ţine, aşa cum spuneam, de lipsa medicilor nu numai în marile oraşe, nu numai la nivel de judeţe, şi în zonele mai puţin dezvoltate. 

Realizator: Şi liberalii au susţinut că propunerea este binevenită, ţinând cont de problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din ţara noastră. 

Leon Dănăilă, senator PNL: Pe plan european sunt 3,4 medici la mia de locuitori. La noi în ţară sunt 2,5 medici la mia de locuitori. Dar există judeţe în care numai un singur medic există la mia de locuitori. Există un deficit foarte mare de medici şi în special sunt unele spitale care se închid din cauza lipsei de specialişti.


Etichete pensionaremediciSenatpnlpsdcamera deputatilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live