Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Martie 2020
Vizualizari: 776
Comentează add

Două cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, miercuri, în România.

Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus

florin-lepadatu

 

Două cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, miercuri, în România.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Italia acum o săptămână şi este internat la Iaşi, şi un adolescent de 16 ani din Timişoara, al treilea caz în oraşul de pe Bega.

O corespondenţă din Timiş, de la Alina Bujancă: "Adolescentul a contactat virusul de la unchiul său cu care locuieşte în aceeaşi curte.

Bărbatul de 47 de ani a fost infectat, la rândul lui, în avion, unde a călătorit alături de femeia de 38 de ani, considerată pacientul zero, care a fost depistată pozitiv după ce s-a întors din Italia.

Cu toţii se află internaţi în spital, starea lor de sănătate este bună şi nu prezintă simptome ale bolii.

A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a se afla cu cine a intrat băiatul în contact până când a fost izolat la domiciliu.

Acesta este elev în clasa a IX-a la un liceu din oraş şi s-a luat măsura suspendării cursurilor la clasa din care face parte.

Elevii au fost izolaţi la domiciliu şi sunt monitorizaţi de Direcţia de Sănătate Publică.

Astăzi vor fi recoltate probe de la toate persoanele despre care există informaţii că ar fi intrat în contact cu tânărul pentru a se afla dacă au fost infectate.

Pe de altă parte, ultimele analize ale unchiului său au ieşit ieri negative, bărbatul urmând a fi testat din nou astăzi pentru COVID 19.

Reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care s-a reunit aseară au dispus o serie de măsuri pentru a se evita răspândirea coronavirusului, iar Direcţia de Sănătate Publică a declarat că, în acest moment, nu se pune problema ca oraşul să intre în carantină."

35 de persoane se află în carantină, iar pentru alte peste 10.700 a fost instituită autoizolarea la domiciliu, potrivit ultimelor date oficiale.

Până în prezent, au fost prelevate şi analizate 579 de probe ale celor care au sosit în România din zone afectate de coronavirus sau care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus.

Dintre aceste probe, 573 au avut rezultat negativ.


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live