Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

26 Februarie 2016
Vizualizari: 1289
Comentează add

Autorităţile au declanşat două anchete după ce au descoperit că o tulpină a bacteriei E-coli este cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş.

Noi anchete pentru găsirea sursei bacteriei care a îmbolnăvit bebeluşii

gabriela-tatarau

Foto: pixabay.com.

Autorităţile au declanşat două anchete după ce au descoperit că o tulpină a bacteriei E-coli este cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş.

Autoritatea Sanitar-Veterinară încearcă să găsească sursa bacteriei, iar Corpul de Control al premierului verifică dacă toate structurile implicate în acest caz au respectat prevederile legale.

La această oră nu mai sunt copii în stare gravă.

Echipe de inspectori sanitar-veterinari din Argeş şi Dolj vor preleva probe de produse lactate, carne, fructe şi legume, care urmează să fie analizate pentru E-coli.

Rezultatele vor fi anunţate în maximum patru zile, spune într-un comunicat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară.

Pe de altă parte, Corpului de Control al premierului va verifica, până pe 4 martie, toate aspectele acestui caz, inclusiv modul în care au fost respectate protocoalele legale la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a solicitat demisia conducerii acestei instituţii, care nu a raportat cazurile aşa cum prevede legea.

"Din nou nu s-a respectat legea. Din nou, spitalul nu a informat Direcţia de Sănătate Publică. Medicul a procedat foarte corect şi a trimis cazul, dar dincolo de asta există un mecanism care implică consecutiv raportului anumite măsuri administrative, cum ar fi ancheta epidemiologică", a spus Patriciu Achimaş Cadariu.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, a anunţat însă că nu intenţionează să demisioneze, iar medicii din această unitate ameninţă cu demisia în bloc dacă acesta va fi obligat să-şi depună mandatul.

Starea de sănătate a celor şase copii de la Spitalul Maria Curie din Bucureşti este mai bună, singurul care se află încă la terapie intensivă fiind micuţul adus aseară din Argeş.

Alţi patru copii aduşi de părinţi din Piteşti, Feteşti şi Câmpulung au aceeaşi verotoxină în corp, dar nu se pune problema unei evoluţii către un sindrom hemolitic uremic, a declarat şefa Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean. 


Etichete două anchete declanşate pentru identificarea sursei bacteriei E-Colicopii cu sindromul hemolotic-ureicşefa secţiei de Nefrologie de la "Marie Curie" medicul Mihaela Bălgrădeanministrul sănătăţiiPatriciu Achimaş Cadariu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live