Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

16 Februarie 2015
Vizualizari: 1373
Comentează add

Procurorii DNA au cerut, din nou, Camerei Deputaţilor să încuviinţeze urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru trei noi infracţiuni de luare de mită.

Noi acuzaţii de corupţie la adresa Elenei Udrea

cristina-dumitrescu

Elena Udrea. Arhivă Foto: captură video.

Procurorii anticorupţie au formulat noi acuzaţii de corupţie la adresa Elenei Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării, în Dosarul "Gala Bute", şi au cerut, din nou, Camerei Deputaţilor să încuviinţeze urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru trei noi infracţiuni de luare de mită.

Elena Udrea este deja cercetată în stare de arest preventiv în Dosarul "Microsoft", iar întrebarea care se pune acum este dacă depuatatul va veni să îşi apere cauza în faţă colegilor săi cu cătuşe la mâini.

Solicitările procurorilor referitoare la Elena Udrea au fost trimise deja de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor la Comisia juridică, urmând să fie discutate în termen de trei zile.

Plenul ar putea încuviinţa sau nu cererile procurorilor la începutul săptămânii viitoare.

Situaţie fără precedent

Este o situaţie fără precedent în legislativul de la Bucureşti, întrucât niciun parlamentar aflat în arest preventiv nu a fost nevoit până acum să apară în faţa Comisiei juridice sau a plenului unei Camere pentru a-şi susţine punctul de vedere încătuşat.

Deoarece apreciază că un deputat în exerciţiu nu poate intra cu cătuşe într-o comisie parlamentară sau în plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat astăzi că va ministrul justiţiei şi procurorului general un punct de vedere.

"Avem un deputat care este în acest moment în mandat şi care este în arest preventiv. Trebuie să găsim o soluţie astfel încât să vină la comisie să îşi susţină argumentaţia în faţa comisei. Când se face votul secret poate veni deputatul şi este dreptul său constituţional sau poate veni avocatul şi să suţină punctul de vedere. Trebuie să discutăm cu ministrul justiţiei şi cu procurorul general ca să vedem condiţionalităţile accesului în sală.

"Există poate interdicţie din partea instanţei ca doamna deputat să se vadă cu anumite persoane şi atunci noi trebuie să limităm accesul în sală. Dar cea mai importantă decizie este că un parlamentar aflat în exerciţiu nu poate intra în cătuşe într-o comisie permanentă, la fel şi în plen", a spus Valeriu Zgonea.

Luni, Elena Udrea a fost dusă la sediul central al DNA pentru a fi audiată în Dosarul "Gala Bute".

Procurorii anticorupţie l-au citat tot luni pentru audieri pe omul de afaceri Dinu Pescariu în Dosarul "Microsoft".

Fostul tenisman este cel care ar fi denunţat-o pe Udrea pentru luare de mită în cauza menţionată.


Etichete Elena UdreaDNAacuzatiideputatministrudosarul Gala ButeMicrosoftValeriu ZgoneaCamera DeputatilorDinu Pescariumităcoruptiecătușe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live